In 2016 leek in Barolo werkelijk alles op zijn plek te vallen. “Het juiste moment op de juiste plaats”, aldus Antonio Galloni van wijnmagazine Vinous. Oogstjaar 2016 had alles in huis voor het realiseren van grootse, zeg maar gerust spectaculaire wijnen! Of, om nogmaals Antonio Galloni te citeren: “… a vintage full of truly spectacular, breathtaking wines that captures all the pedigree that Nebbiolo and Barolo are capable of.”
De grootste en dikste fles in ons midden met een krachtige, zwoele Italiaan erin. Intens robijn van kleur, hazelnoot, sappig rijp fruit .
Krachtig maar ook fluweel in de afdronk. Een afdronk die lang en smaakvol is.
Bijzondere rode wijn gemaakt van handgeplukte, ingedroogde druiven uit Puglia in het zuiden van Italië. Gemaakt van de negroamaro druif, diep donkerrood, zacht en rijp zwart fruit, pruimen en bosbessen. Een heerlijk licht zoetje met een eigenwijs bittertje in de afdronk.
Een zeldzaam en oud druivenras die tot voor kort bijna was uitgestorven. Alleen in het diepe zuiden van Italie vind je deze druif terug. Een paar jaar geleden nog een onbekende druif nu een zeer gewaardeerd bij volle herfstgerechten. 'Zeker vegetarisch met volle zwoele smaken'.
Heerlijk zwoele rode wijn uit het zonovergoten Puglia. Vol en rond, gestoofd rood fruit en sappige kersen. De ideale wijn voor bij de barbecue, rood vlees of lekkere volle pastagerechten