Wijnen en ziltige zaligheden

Een mooi stukje vis of ziltige oester

Ziet u het wijnflesje rechts in beeld? Typ hier uw vraag voor een passend advies.

Let bij het selecteren van een wijn bij een mooi stukje vis, ziltige oester of schaaldieren vooral op de structuur van de vis. Maar ook de saus en het bijgerecht zijn belangrijk. Daarnaast is de bereiding ook belangrijk, is de vis gestoomd of gebakken bv.

Gepocheerde zalm

Met romige hollandaisesaus, romig, vol en zacht van structuur
De rondingen van de zalm en de saus gaan perfect samen met een houtgerijpte chardonnay.

Gebakken zalm met een aardappeltje of met salade. Met zalm kan je vele kanten op, pocheren, roken en/of bakken.

Gepocheerd in een romige saus

Om de romige en zachte smaken te benadrukken is het fijn om een zachte wijn te nemen. Een zachte chardonnay met lichte houtrijping is een klassieker maar denk ook eens aan zachte pinot gris die iets gerijpt is.
Overigens is een soepele rode wijn ook erg aangenaam, onze aanrader zou de Fine amor zijn uit Pézenas, geen houtrijping maar een wijn met kruidigheid en een zachte structuur. Neem een niet al te zware wijn. Structuren en smaken van vis zijn zacht, elegant en subtiel. Neem een beaujolais of een pinot noir of zelfs merlot. Harmonie van Charles Frey

Bij een romig visgerechtje met zachte smaken- Een zachte chardonnay met lichte houtrijping of een volle pinot gris uit bijvoorbeeld de Elzas
Vis die gefrituurd is de olie – Neem een mooie cava of Champagne voor de krokante structuur. Vis die Aziatisch bereid wordt past vaak heerlijk bij een gewurztraminer of een pinot gris.

Oesters

Bij oester gaat een mineralige wijn erg goed samen en hoe mooi is het om daar een Nederlandse wijn van de kleine Schorre bij te schenken. Ook is een Champagne een heerlijk combinatie bij oester

  • Oester met Soja, koriander en limoen dressing – Weingut Muller riesling Silberbichl
  • Oester met rode wijn, azijn dressing – La Messe du matin, Charles Frey
  • Oester met een dressing en een heel klein krokantje als gebakken zeekraal of een heel uitgebakken spek zou het echt afmaken – Schenk een mooie Champagne Dauvergne Grand cru, oesters zijn een feestje dus laat de wijn lekker meedoen